top of page
  • JuKa

Synnytysten vuosi 2021

Vuoden 2019 uudenvuoden aattona kirjoitin, että elämässä kääntyy uusi sivu ja edessä on synnytysten vuosi. Nyt jälkiviisaana tiedostan, että kyseessä olikin vasta synnytyksiä edeltävä raskausaika, ja synnytysten vuosi onkin vasta 2021. Ja sinällään tämä onkin symbolisesti kivempi näin, kun monella rintamalla tuli tänä vuonna pyöreitä lukuja täyteen.

Ennen kuin kerron enemmän tämän vuoden synnytyksistä, niin avaan vähän mennyttä ”raskausaikaa”. Aluksi täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, että viimeiset kaksi vuotta ovat olleet kenties elämäni haastavimpia aikoja niin aikataulullisesti ja energiavarojen käyttämisen suhteen kuin myös henkilökohtaisessa kehityksessä ihmisenä, isänä ja yrittäjänä. Eikä edellisten osalta ole vielä hetkeen ratkaisevaa helpotusta tiedossa, vaan kuvioiden nopea kasvu lisää palloja jonglööraukseen ja samaan aikaan omaa tasoa tulisi voida nostaa usealla sektorilla. Matka yksinyrittäjyydestä 32 hengen kansainvälisen kasvuyrityksen vetäjäksi on yllättävän pitkä ja työläs prosessi. Eikä koronan heittämät haasteet ole sitä tietenkään helpottaneet. On kuitenkin ollut etuoikeus saada tälle matkalle mukaan huipputiimiläisiä, joiden kanssa olemme saaneet - ja saamme yhä kasvaa yhdessä. Ilman tiimiläisten tukea, osallisuutta, haastamista ja työpanosta emme olisi tässä kohtaa.

Vaikka olen vetänyt läpi historiassa isohkojakin projekteja, kuten talon ja toimitilan rakentamisen, ja laaja-alaista yrittäjyyttäkin on mulla takana jo pari vuosikymmentä, niin tämä kansainvälisen startupin tekeminen on eri laji. Nöyrä kunnioitukseni kaikkia siinä onnistuneita kohtaan kohoaa päivä päivältä. Ja jos joku tätä lukeva suunnittelee vastaavaa urapolkua, niin jaan mielelläni tähän asti kertyneitä kokemuksiani. Ymmärrän myös päivä päivältä enemmän oman kotipesän tärkeyttä ja merkitystä. Henkilökohtaisen jaksamisen sekä pään kasassa pysymisen tärkein tekijä löytyy kotoa. Vaikka startup-yrittäjyyden ja kolmen pienen lapsen arkirumban yhteensovittaminen onkin ollut haastava yhdistelmä, niin se on myös se ratkaiseva voimavara. Siksi tässä kuvassa on isoimmassa osassa kotiväki, joka tämän kuumatkan tavoittelun mahdollistaa.

Ja sitten muutama sanainen tästä vuodesta, joka lähti käyntiin tuoreena 40-vuotiaana sen verta vauhdikkaasti, että jäi kiittämättä kaikkia onnittelijoita. Koronan takia jäi juhlat pitämättä, mutta jospa syksyllä vielä voisi pitää kinkerit ennen seuraavan numeron pyörähtämistä. Suuri kiitos kaikille muistaneille, oli kiva lukea postauksia.

Vaimoni Elinan kanssa pääsimme viettämään huhtikuussa 20-vuotis hääpäivää juhlavasti koronaillallista pahvilaatikoista nauttien iglu-mökkilomalla. Samalla huomattiin, että edellisen kerran oltiin oltu mökillä kahdestaan 20 vuotta aiemmin hääyönä. Mökkeilystä jäi sen verta positiivinen tunnelma, että kannattaisi ehkä vähän tiheämmälläkin syklillä harrastella. Kiitos myös hääpäiväonnittelijoille - taisi jäädä nekin huomioimatta, vaikka sydäntä lämmitti.

Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta yrittäjyyttä ensimmäisen Jiffel Production yrityksen synttäreillä. Ja pykälää isommalla meiningillä operoiva Jiffel Music Group täyttää 15 vuotta nyt toukokuussa 2021. Käytännössä yrittäjyys on ollut niin vahvasti läsnä meidän perhearjessa koko yhteisen elämämme ajan, että noista monella tavalla iloa, mutta välillä myös huolta ja suruakin synnyttäneistä mini-instituutioista on tullut y-tunnuksella varustettuja lapsia. Työnä en ole niitä oikein koskaan osannut ajatella. Ja vaikka minä olen juridisesti yrittäjä, niin perheyrityksestä tässä on käytännössä ollut kokoajan kyse. Elämään kuuluu myös seuraavan sukupolven syntyminen ja niinpä onkin nyt ilo päästä seuraamaan aitiopaikalta uuden y-tunnus tulokkaan Family in Musicin syntymää ja maailmaan realisoitumista. Laskettu aika on 1.6.2021 ja silloin kaikki halukkaat pääsevät katsomaan millainen beta-vauva maailmaan syntyi. Nettisivuilta www.familyinmusic.com pääsee jo näkemään muutamia ”ultrakuvia”, joista voi vähän arvailla, mitä tuleman pitää.

Kuten aiemmin jo mainitsin, niin edellisten y-tunnus-jälkeläisten kaitsemisen on kuitenkin mahdollistanut tärkeimpänä voimavarana ja tukena oma perhe. Henkilötunnukselliset. Lihaa ja verta. Sielua, lämpöä ja rakkautta. En oikein todennäköisesti edes ymmärrä, miten merkittävän työn Elina on tehnyt uhraamalla joitakin omia haaveita, tukemalla pitkämielisesti ja pitämällä arjen kotikuviot ja rutiinit kasassa. Kiitos rakas Elina, olet korvaamaton. Usean vuoden odotuksen ja pettymystenkin jälkeen Luoja soi meille 3 ihanaa, tervettä ja energistä lasta. Kolmikon kanssa on saatu ruuhkavuosien arki rullaamaan ja on ollut suuri siunaus seurata lasten kasvua. Trampoliinilla yhdessä illalla hyppimisestä on muodostunut maadoitusrituaali pysähtymiseen ja läsnäoloon. Äärimmäisen tärkeää ja voimaannuttavaa, vaikkei se aina täydellisesti lasten toivomalla tavalla onnistuisikaan.

Nyt kun tähän viestiin on tiivistetty tämän vuoden isoja tapahtumia, niin otetaan vielä yhdet synnytykset. Tärkeimmät. Jos Luoja suo kaiken menevän loppuun asti hyvin, niin kesän lopulla on tulossa tulevien vuosien pihapeleihin kovemman luokan laiturit. Vasen ja Oikea. Eli sitten on nuorukaisten viisikko kentälllä ja me voidaan Elinan kanssa vuorotella valmentajan ja maalivahdin tonteilla. Onneksi tuli viime kesänä ostettua iso tramppa. Kyllä sinne mahtuu.

Jännittäviä aikoja.


JuKa


#maratonvuosi #elämänrakentaja #juoksepoikajuokse #yrittäjäntie #jokapäivänprojekti #musaunelma


#juka2.0 #jiffel2.0 #familyinmusic #opencreativehouse


8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page